Binnenbrand bij verpleeghuis De Lichtenberg

Zondag 10 november 2019 - In het verpleeghuis De Lichtenberg in Amersfoort is op zondag 10 november rond 18.15 uur een binnenbrand ontstaan op een kamer van een bewoner. De BHV’ers van de Lichtenberg hebben meteen adequaat actie ondernomen en de brandweer gealarmeerd, die de brand snel heeft kunnen blussen.

De brand lijkt te zijn aangestoken door de bewoner, de politie en de brandweer doen momenteel onderzoek naar de toedracht. De desbetreffende bewoner is elders ondergebracht

Toen de brand werd ontdekt, zijn de bewoners van de afdeling uit voorzorg in de algemene ruimte opgevangen, maar ze zijn op geen enkel moment in gevaar geweest. De bewoners die op de verdieping wonen waar de brand ontstond, kunnen terug naar hun eigen kamer of worden ondergebracht in een andere kamer op dezelfde locatie. Daarvoor is meteen extra personeel ingeschakeld.

De brandweer heeft de locatie geventileerd, we verwachten dat de bewoners op de getroffen verdieping snel weer terug kunnen keren naar hun eigen kamer.