Welkom op locatie: St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis

Praktische informatie

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Zorgprofielen: 5, 7
  • Ste Brandaenstraat 4, 3814 WZ , Amersfoort
  • 033 476 37 63
  • st.elisabeth@beweging3.nl
Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten

Een levendige, warme en open sfeer. Dat is wat u in het St Elisabeth verpleeg- en gasthuis vindt. Bewoners en hun familie voelen zich welkom bij ons. Nabij de winkelstraat, met verschillende, kleurrijke winkels en restaurants, staat deze zorglocatie middenin de stad Amersfoort. Voor bewoners is het belangrijk dat zij zich vrij kunnen bewegen en dat zij zich prettig voelen in hun belevingswereld. Met haar afwisselende en moderne leefomgeving en het open-deuren beleid biedt ons verpleeghuis daarvoor alle ruimte. Ook de tuin biedt mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de zon.

Faciliteiten

Grand café De Buren

Grand Café De Buren is het centrale ontmoetingspunt van St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis. Hier kunt u genieten van een groot assortiment hapjes en drankjes. Of van koffie met gebak. Op een groot TV scherm zijn voetbalwedstrijden en andere (sport)evenementen te zien. Er worden ook wenskaarten en kleine snacks verkocht. Bij mooi weer is het terras open. Het Grand Café is dagelijks open van 09:00 tot 17:00 uur. Elke zaterdag van 15.00 tot 16.00 uur is er ‘happy hour’. U kunt in het Grand Café ook met een gezelschap uw verjaardag of een andere gelegenheid vieren.

Tuin

Er is een prachtige tuin met volière . De tuin biedt ook mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de zon.

Fietslabyrinth

Weer of geen weer, u kunt altijd op de fiets stappen met onze interactieve fietsroute. Gebruikmakend van een scherm en hometrainer fietst u rond in Amersfoort en wellicht zelfs door uw oude woonwijk. Ook Parijs of New York behoren tot de mogelijke digitale bestemmingen.

U kunt bij St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis ook gebruik maken van een pedicure, was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid voor de medische zorg over van uw huisarts. De specialist ouderengeneeskunde werkt samen met onderstaande behandelaren en therapeuten. Zij ondersteunen u bij alle zorgvragen en bieden u passende begeleiding. Ook ontvangt u tandzorg van Omnios. Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u contact opnemen met de geestelijk verzorgers van St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis, Kitty Adrichem en Truus Valstar.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie

St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis heeft negen woongroepen voor mensen met dementie. Daar woont u samen met elf andere bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen en te begeleiden. Er wordt gezamenlijk gegeten. De servicemedewerker verzorgt, soms samen met een vrijwilliger, de maaltijden. U kunt zelf kiezen of u ’s middag of ’s avonds warm wilt eten. Als u wilt, wordt het ontbijt geserveerd op uw kamer. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer en woonkeuken die sfeervol zijn ingericht. Daar kunnen, onder begeleiding, bijvoorbeeld spelletjes worden gedaan of de krant wordt voorgelezen. Vrijwilligers ondernemen met u activiteiten die u graag wilt doen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed, kledingkast en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. Per woongroep hebben sommige kamers eigen sanitair en er zijn kamers waarbij een badkamer door twee bewoners wordt gedeeld.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Kerkdienst

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Iedere zondagmorgen van 10:30 - 11:15 uur

De kerkdienst vindt iedere zondagmorgen plaats in het Grand Café

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Therapiehonden op bezoek

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort tussen 15:15 - 16:45 uur

1x per maand komt er een therapiehond knuffelen met onze bewoners. Op iedere woongroep hangt een lijst met de data en tijden!

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Klassieke muziek

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Iedere maandagmiddag van 14:15 - 15:30 uur

In de lege woonkeuken van cluster 1.
Bewoners zijn hiervoor aangemeld!

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Pianomuziek

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort dinsdagmorgen van 10:30 - 11:30 uur.

Om de week wordt er piano en/of accordenmuziek gespeeld. Dit vindt plaats om en om in het Grand Café of op een van de woongroepen.

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Spelmiddag in het Grand Café

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort iedere dinsdagmiddag van 14:30 - 16:30 uur.

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Bewegingsgroep in het Grand Café

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Iedere donderdagochtend van 10:15 - 11:15 uur.

Bewoners worden hiervoor uitgenodigd!

Tijdelijk gestopt ivm de corona maatregelen – Marktbezoek

25 januari St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Iedere vrijdagmorgen van 9:45 - 12:00 uur

Bewoners worden hiervoor uitgenodigd!

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis kunt u denken aan één op één activiteiten om te zorgen dat bewoners uit hun isolement komen en minder eenzaam zijn, als ze dat willen. Vertellen wat er in de wereld gebeurt door samen de krant te lezen of een stukje ontspanning te bieden door met meerdere bewoners naar klassieke muziek te luisteren of een filmpje te kijken. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Kook vrijwilliger lekker eten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Maatje aandacht

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Vrijwilliger voor een praatje of een spelletje aandacht geven

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 1x per week, 1,5 - 3 uur per keer
Lees meer

Wandel vrijwilliger voor de maanden mei t/m september buiten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 2 uur per keer
Lees meer

Begeleider spelmiddag Begeleiding

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 1 - 4 uur p/w,
Lees meer

Tuinvrijwilliger Buiten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 16 - 20 uur p/w,
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren mantelzorgers of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bekijk hier het jaarverslag van de Clientenraad EVG 2019