Welkom op locatie: Nijenstede

Praktische informatie

Nijenstede, Amersfoort
Zorgprofielen: 4, 5, 6, 7, 10 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - open
  • Woongroepen - besloten
  • Appartementen - individueel
  • Appartementen - partner

Gezelligheid en een bedrijvige sfeer. Dat is wat u ervaart als u bij Nijenstede binnenstapt. Een mooi contrast met de ligging. De locatie bevindt zich tegenover Park Randenbroek: een uniek stukje groen midden in Amersfoort. Winkelcentrum Euterpeplein is nabij en dat maakt het mogelijk om er regelmatig op uit te gaan, zoals voor een boodschap of een kop koffie. Er is veel aandacht voor persoonlijk contact tussen medewerkers en bewoners. Zo ook voor de verbinding tussen bewoners onderling. Dat zorgt voor bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken met een lach en een traan.

Tot en met 2020 wordt Nijenstede in fases verbouwd om de locatie toekomstbestendig te maken.

Faciliteiten

Restaurant ‘Onder de Linde’

Restaurant ‘Onder de Linde’ is een echte ontmoetingsplek. U kunt hier drie keer per dag eten, maar dat kan uiteraard ook in uw eigen appartement of in één van de huiskamers. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom om, tegen een kleine vergoeding, aan te schuiven. Meldt dit van te voren bij het restaurant. Op verschillende momenten per dag worden er koffie en andere drankjes in het restaurant geserveerd. Vrijdagmiddag is er ‘een borreluurtje’. Ook omwonenden kunnen gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Nijenstede beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering verzorgen.

Kapsalon

Kapsters Irene en Natalia staan op meerdere dagdelen per week voor u klaar. Wilt u een afspraak maken? Bel dan 033 46 96 507.

Pedicure en schoonheidsspecialiste

Voor een behandeling bij de pedicure of schoonheidsspecialiste kunt u terecht in de salon van Nijenstede. De salon is open op donderdag van 9:30 uur tot 14:30 uur, zaterdagochtend en vrijdag de hele dag voor beide behandelingen. Wilt u een afspraak maken? Bel dan 06 51 86 42 04.

Fitnessruimte

In Nijenstede is een fitnessruimte waar u gebruik van kunt maken. Wel moet u dan met minimaal twee personen zijn, in verband met uw eigen veiligheid.

Bibliotheek

Nijenstede heeft een huiskamerbibliotheek met een aantrekkelijke collectie grootletterboeken, luisterboeken, literaire toppers en tijdschriften voor de bewoners. Ook mensen uit de wijk zijn hier welkom. Om boeken te kunnen lenen moet u lid zijn van de bieb. Kijk voor meer informatie op de website van bibliotheek Eemland

U kunt bij Nijenstede ook gebruik maken van onze wasverzorging, klussendienst, kledingreparatieservice en het wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Nijenstede komt wonen heeft – afhankelijk van uw zorgbehoefte – uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios. Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Nijenstede, Leo Houweling.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze grootschalige woongroepen. Daar heeft u een eigen appartement die bestaat uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. Er zijn appartementen waar u samen kunt wonen, ook als uw partner geen zorg nodig heeft. Deze appartementen hebben een aparte slaapkamer. Medewerkers van het zorgteam zijn 24 uur per dag beschikbaar. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan bent u welkom in een van onze huiskamers. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden. U kunt zelf uw dagprogramma invullen. Uiteraard bent u welkom bij de activiteiten die we organiseren.

Kleinschalige besloten woongroepen voor ouderen met dementie

Nijenstede heeft vier besloten woongroepen voor ouderen met dementie. Hier woont u samen met negen tot twaalf bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen. Vrijwilligers begeleiden u bij activiteiten die u graag wil doen. Gezamenlijk eten we. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar vinden dagelijks activiteiten plaats, zoals zingen en de krant lezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. In andere woongroepen deelt u de douche met (een) andere bewoner(s).

Kleinschalige woongroepen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Nijenstede biedt professionele zorg en ondersteuning voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in twee kleinschalige woongroepen; De Horizon en Sfinx. Deze groepen sluiten zoveel mogelijk aan bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Naast contact met leeftijd- en lotgenoten, worden er in de woongroepen passende activiteiten aangeboden. Woongroep De Horizon is bevindt zich in een apart gebouw op korte loopafstand van Nijenstede. Daar woont u samen met vijftien bewoners die, net als u, een lichamelijk handicap beperking hebben. Alle bewoners van de De Horizon vullen hun dag zinvol in door middel van passende activiteiten. Bij De Sfinx woont u samen met dertien andere bewoners. Het merendeel van de mensen hier is wat ouder dan de bewoners van De Horizon.

 

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Kerkdienst

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Elke Zondag 10:00 - 11:30

Geleidt door Leo Houweling in de Andreas Kapel.

Geestelijke verzorging

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Onze geestelijk verzorger Leo Houweling verzorgt, naast één op één bezoeken, ook groeps-bijeenkomsten. Hierin is aandacht voor de bijbel, maar ook voor levensvragen. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Team Welzijn.

Groeps activiteiten

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Hele dag

De hele week door worden er in kleine groepen verschillende activiteiten georganiseerd. Van sjoelen, tot creatief bezig zijn en alles daartussenin. Het aanbod wordt elke week gecommuniceerd via het activiteiten programma, deze kunt u in de centrale hal vinden en in de liften.

Dr. Snuffel

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Hele dag

De therapeut hond Dr. Snuffel maakt contact met bewoners. Hij laat ze lachen en geeft ze liefde! Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Team Welzijn.

Wandelen met bewoners

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Elke week wordt er op meerdere momenten met bewoners gewandeld door vrijwilligers. Zowel in groepsverband als individueel. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Team Welzijn.

Bloemenman Jan

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Elke maandag 12:00 tot 13:30

Jan staat voor u klaar in de centrale hal met een mooi bloemenassortiment.

Koffie uurtje

28 oktober Nijenstede, Amersfoort Elke doordeweekse ochtend van 10:00 tot 11:00

Vrijwilligers zijn in ons restaurant aanwezig om u op te vangen voor een kopje koffie of thee.
Samen met andere bewoners kunt u genieten van de gezelligheid en aandacht voor elkaar.

Bibliotheek

28 oktober Nijenstede, Amersfoort ma-wo en vrijdag ochtend van 10:00 tot 11:30

Drie keer per week zijn er vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig om u te helpen met het uitzoeken van een nieuw boek en de oude te retourneren. Ook beschikt de bibliotheek over boeken met een groter letter type om gemakkelijker te kunnen lezen.

Bewegen op de PG afdelingen

28 oktober Nijenstede, Amersfoort iedere dinsdag en donderdagmorgen

Op onze PG afdelingen zorgt Lomé voor de nodige fysieke inspanningen. Een goede sfeer en gezelligheid gaan hiermee samen! Tijden zijn te vinden op de overzichten op de betreffende afdelingen.

Burenhulpdienst

28 oktober Nijenstede, Amersfoort donderdagmorgen van 10:00 - 11:30 uur

Iedere donderdag is er iemand van de Burenhulpdienst aanwezig in restaurant Onder de Linde. U kunt bij hen terecht voor allerlei klusjes en wensen! Denk bv aan hulp bij administratie of de computer, telefoon en kleine klusjes. Maar ook aan een wandeling door het park of naar de markt en een bezoekje aan een museum.

Muziektherapie

29 januari Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Door middel van het maken van muziek op diverse instrumenten wordt er contact gemaakt met de bewoners. Uiteraard kunnen bewoners zelf ook de nodige instrumenten bespelen. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Team Welzijn.

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Nijenstede is een grote club vrijwilligers actief. Van jong tot oud. Ze komen bij ons om de unieke mensen die bij ons wonen te ontmoeten. Het draait vooral om één op één contact of kleine momenten van plezier, door samen een wandeling te maken of een kop koffie te drinken.
Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Nijenstede te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Activiteiten ondersteuning gezocht spelletjes, creatief, actief

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Avondclub gezellig, sociaal

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Ook op zoek naar een wandelmaatje? Sportief

Nijenstede, Amersfoort wekelijks , 1,5 uur per keer
Lees meer

Vrolijke huiskamer ondersteuning gezocht Ondersteuning in de huiskamer

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 3 uur per keer
Lees meer

Koffie- en theeschenker Ondersteuning en sociaal contact

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur per keer
Lees meer

Gezellig koffiedrinken met bewoners Sociaal

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 1.5 uur
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Nijenstede kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wil leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.