Welkom op locatie: Mariënburg

Praktische informatie

Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort)
Zorgprofielen: 5, 6
  • Utrechtseweg 299, 3818 EJ , Amersfoort (Tijdelijk)
  • 033-4696101
  • marienburg@beweging3.nl
Plan een bezoek in
  • Appartementen - individueel

Woonzorgcentrum Mariënburg was gehuisvest in Soest maar heeft momenteel een tijdelijk onderkomen in woonzorgcentrum de Lichtenberg in Amersfoort. Op de plek van het oude Mariënburg wordt een nieuw verpleeghuis gebouwd. In dit nieuwe verpleeghuis komen 75 appartementen verdeeld over zeven woongroepen die elk gebruikmaken van een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken en groot balkon. Op een centrale plek op de begane grond komt een gezellig restaurant waar bewoners en familie iets kunnen eten en drinken. De planning is dat het nieuwe gebouw medio 2021 wordt opgeleverd. Daarna keren de bewoners, medewerkers en vrijwilligers die nu tijdelijk in woonzorgcentrum De Lichtenberg wonen en werken, terug naar de nieuwe Mariënburg.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!

Ben jij Verpleegkundige en ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie nieuwe locatie Mariënburg misschien echt iets voor jou!

In de nieuwe Mariënburg richt Beweging 3.0 zich op veranderende zorgvraag  Op de plek van de oude Mariënburg in Soest wordt een modern en sfeervol verpleeghuis gebouwd dat ruimte biedt voor 75 appartementen. Uiteraard zijn onze collega’s gemotiveerd om deze overgang op de juiste manier te laten verlopen maar daarbij kunnen wij jouw hulp zeker  goed gebruiken. Deel jij jouw kennis op het gebied van verpleeghuiszorg graag met ons? En zorg jij er samen met ons voor dat onze bewoners medio 2021 in ons gloednieuwe pand de juiste zorg ontvangen?
Bekijk hier de vacature: Vacature Verpleegkundige Mariënburg Soest

 

 

Faciliteiten

De Soesterrine

De broodmaaltijden gebruikt u in uw appartement. Voor de warme maaltijd bent u welkom in ons restaurant. Ook gasten kunnen tegen betaling aanschuiven. Op verschillende momenten wordt er koffie en thee geserveerd. Een mooi moment om medebewoners te ontmoeten. Vrijwel elke vrijdagmiddag is er een bruin café met hapjes en drankjes. Ook omwonenden kunnen indien mogelijk gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten tegen betaling.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Mariënburg beschikt over diverse ruimtes die u via de receptie kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering voor u verzorgen.

Park

Bij Mariënburg vindt u een prachtig park met een grote vijver. In het park kunt u rondwandelen en lekker buiten zitten.

Fitnessruimte

In Mariënburg is fitnessapparatuur aanwezig waar u, in overleg met de fysiotherapeut die is aangesloten bij onze locatie, gebruik van kunt maken.

Kapsalon

De kapsalon is open op maandag en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Wilt u een afspraak maken? Kom dan op bovenstaande openingstijden naar de salon of bel na 17.00 uur met Elaine Laarman via 06 30 17 45 87.

Bibliotheek aan huis

Wilt u gebruik maken van de bibliotheek aan huis? Dan kunt u zelf contact opnemen met bibliotheek Idea, via 035 609 58 29. Een medewerker komt naar u toe om te inventariseren wat uw wensen zijn. Vervolgens worden de boeken bij u gebracht. Eventueel kunt u de boeken door een vrijwilliger weer laten ophalen. Er zijn ook grootletterboeken of luisterboeken verkrijgbaar.

U kunt bij Mariënburg ook gebruik maken van onze wasverzorging, kledingreparatieservice, klussendienst en het wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Mariënburg komt wonen, heeft uw huisarts de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Overige zorgaanbieders worden via uw eigen huisarts ingezet. Een kleine groep huisartsen levert volgens vaste afspraken huisartsenzorg in Mariënburg. U kunt ook een huisarts kiezen uit deze groep.

Welke zorg verlenen wij aan u in de huidige situatie?

Wij bieden in de huidige situatie woonzorg voor ouderen met lichamelijke beperkingen
Is thuis wonen niet meer mogelijk door fysieke problemen? Dan bieden wij u een thuis op één van de woonzorglocaties van Beweging 3.0.

In de nieuwe situatie na 2021:
Dan bieden wij woonzorg voor ouderen met lichamelijke beperkingen en woonzorg voor ouderen met dementie

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

In de huidige situatie: wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten en passend bij uw indicatie? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze appartementen. Deze woningen bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Een keukenblok met koelkast is aanwezig. Er zijn 24 uur per dag zorgmedewerkers aanwezig.

In de nieuwe situatie: kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie en fysieke problematiek.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Schilderen

31 januari Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort) 10:00 - 12:00

Bewegen met plezier

28 januari Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort) 14:30 - 16:00

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt voor onze bewoners het verschil. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Mariënburg kunt u veel mensen een glimlach bezorgen. In de Soesterrine kunt u verschillende activiteiten mogelijk maken. Denk aan schilderen of samen pannenkoeken bakken. Ook één op één contact is van harte welkom. Een wandeling maken, naar de markt of een kop koffie te drinken als maatje voor een van onze bewoners.

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Mariënburg te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Kantoor ondersteuner Kantoor

Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort) wekelijks, 8 uur per week
Lees meer

Maatje Gezelschap

Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort) wekelijks, uren in overleg
Lees meer

Vrijwilliger Villa Gastvrij

Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort) 2 - 5 uur, wekelijks
Lees meer

Gastvrouw / Gastheer Gastvrij

Mariënburg, (tijdelijk in Amersfoort)
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Mariënburg kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen wilt inbrengen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.