Welkom op locatie: Mariënburg

Praktische informatie

Mariënburg, Soest
Zorgprofielen: 5, 6, 7, 8 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - open
  • Appartementen - individueel

In verpleeghuis Mariënburg bieden we een warm thuis voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Dan gaat het om mensen met zwaar lichamelijke zorgvragen en om mensen met dementie. In het woonzorgcentrum zijn 75 mooie en lichte appartementen. Deze appartementen zijn verdeeld over zeven woongroepen die elk gebruik maken van een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken en een groot balkon . Op de begane grond is een tuin met afscheiding, waar alle bewoners toegang toe hebben. Het dagelijks leven vindt veelal in de gezamenlijke woonkamer plaats met een vast ritme en diverse activiteiten. Er wordt gezamenlijk gegeten en doen we het huishouden. Familie en vrienden zijn altijd welkom.

Op de uniek en bijzonder mooi gelegen locatie in de wijk Soestdijk ligt het gastvrije en moderne verpleeghuis Mariënburg. De locatie bevindt zich midden in een parkachtige omgeving. Nabij liggen tevens de seniorencomplexen Mariënhorst en Mariënheuvel. In de directe omgeving vindt u een winkelstraat met pinautomaten, supermarkten, diverse speciaalzaken, de bushalte en op donderdag is er markt.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie Mariënburg misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Brasserie

Verpleeghuis Mariënburg heeft een centraal ontmoetingspunt in de brasserie. Hier kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes. Eten kunt u op de woongroep, maar u bent ook welkom in het restaurant. Familie, vrienden en omwonenden van Mariënheuvel en Marienhorst zijn ook welkom om aan te schuiven. Bij mooi weer is het terras open. Het restaurant is dagelijks open van 08.00 tot 20.00 uur.

Park met vijver

Direct achter Mariënburg is een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen en op een bankje kunt genieten van het uitzicht en de prachtige vijver.

U kunt bij Mariënburg ook gebruik maken van onze wasverzorging, kledingreparatieservice, klussendienst en het wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in verpleeghuis Mariënburg komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid voor de medische zorg over van uw huisarts. De specialist werkt samen met onderstaande behandelaren en therapeuten. Zij ondersteunen u bij alle zorgvragen. Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Mariënburg, René Rosmolen.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie en fysieke problematiek
Is thuis wonen als gevolg van dementie of als gevolg van ernstige lichamelijke beperkingen voor u niet meer mogelijk? Dan biedt verpleeghuis Mariënburg ondersteuning, zorg en behandeling in kleinschalige woongroepen. Mensen komen in aanmerking voor wonen in deze kleinschalige woongroep indien zij een indicatie hebben van Zorgzwaartepakket 5 of hoger.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Schilderen

31 januari Mariënburg, Soest 10:00 - 12:00

Bewegen met plezier

28 januari Mariënburg, Soest 14:30 - 16:00

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt de bewoners. Bij Mariënburg kunt u veel mensen een glimlach bezorgen. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Mariënburg te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. De bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten. Neem contact op met onze coördinator vrijwilligers Lisa Wallbrink.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Kantoor ondersteuner Kantoor

Mariënburg, Soest wekelijks, 8 uur per week
Lees meer

Maatje Gezelschap

Mariënburg, Soest wekelijks, uren in overleg
Lees meer

Vrijwilliger Villa Gastvrij

Mariënburg, Soest 2 - 5 uur, wekelijks
Lees meer

Gastvrouw / Gastheer Gastvrij

Mariënburg, Soest
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Mariënburg kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen wilt inbrengen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Er is een actieve cliëntenraad en die houdt uw belangen in het oog. Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Mariënburg heeft meegekeken met de nieuwbouwplannen en heeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie gegevens. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.