Welkom op locatie: Lichtenberg Woonzorgcentrum

Praktische informatie

Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort
Zorgprofielen: 4, 5, 6
  • Utrechtseweg 299, 3818 EJ, Amersfoort
  • 033 469 61 01
  • lichtenbergwzc@beweging3.nl
Plan een bezoek in
  • Appartementen - individueel
  • Appartementen - partner

Kiest u voor woonzorgcentrum De Lichtenberg, dan kiest u voor rust én dynamiek. In het groenste stuk van Amersfoort staat onze zorglocatie te midden van een parkachtige omgeving. U kijkt uit op de bomen van het bos en de tuinen, hoort de vogels fluiten en kunt erop uit via de begaanbare wandelpaden rondom deze unieke plek. Dat maakt het mogelijk om er regelmatig op uit te gaan. U heeft bij ons uw eigen plek, met professionele, liefdevolle zorg op de achtergrond. Het gebouw is van alle gemakken voorzien en biedt diverse ruimtes om samen te komen. Ook voor de mensen die hier tijdelijk verblijven. Dat zorgt voor gezelligheid en voor bijzondere ontmoetingen. Woonzorgcentrum De Lichtenberg heeft een open identiteit met respect voor ieders geloof.

Faciliteiten

Restaurant De Tuinkamer

In restaurant De Tuinkamer heeft u niet alleen uitzicht op onze prachtige tuin, ook kunt u de koks aan het werk zien in de open keuken. U kunt hier ‘s avonds uw warme maaltijd gebruiken. Heeft u hulp nodig, eet u liever in de middag warm, of heeft u andere wensen? Dan kunt u dat bespreken met de zorgmedewerkers. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Familie en vrienden zijn, tegen vergoeding, van harte welkom om aan te schuiven. Geef dit van te voren even door aan de receptioniste(n). Als u zin heeft in koffie, thee of een hapje en drankje, bent u ook welkom in ons restaurant. Bij mooi weer is het terras open. Ook omwonenden kunnen, voor een klein bedrag, gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten.

Wintertuin

Kunt u niet naar buiten en wilt u toch even het gevoel van buiten ervaren? Kom dan naar onze wintertuin. Daar hebben we het bos naar binnen gehaald. Een inpandige ruimte vol groen om even te zitten, anderen te ontmoeten of een activiteit te ondernemen.

Rust en ontmoeting

Een moment van rust nodig? U kunt dan, al dan niet met uw familie, gebruik maken van de massagestoelen en het voetmassageapparaat. Leest u liever een boek? Of maakt u graag een praatje. Dan kan dat natuurlijk ook.

Winkel

In deze buurtwinkel ‘De Toko’ kunt u kruidenierswaren, huishoudelijke artikelen, cadeaus en kaarten kopen. Ook zijn er dagverse artikelen, zoals zuivel, fruit en vleeswaren verkrijgbaar.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Woonzorgcentrum De Lichtenberg beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering voor u verzorgen.

Bibliotheek

De bibliotheek vindt u op Het Kerkplein op de eerste etage, waar u zelf de boeken kunt uitzoeken. Er staat een grote verzameling boeken, die u gratis kunt lenen. Voor bewoners die wat slechter zien zijn er grootletterboeken. Kunt u niet naar de bibliotheek komen? Dan komt de bibliotheek een keer per week bij u langs.

U kunt bij woonzorgcentrum De Lichtenberg ook gebruik maken van onze kapper, pedicure, was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in woonzorgcentrum De Lichtenberg komt wonen heeft – afhankelijk van uw zorgbehoefte – uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden Loopt de zorg via de specialist ouderengeneeskunde van Beweging 3.0? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze appartementen. Deze ruime woningen zijn rolstoeltoegankelijk en bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Heeft u meer ruimte nodig met douchen? Dan is er per etage een grote doucheruimte die voor rolstoelen, douchebrancards en tilliften toegankelijk is. Alle appartementen hebben een tuin of groot balkon. Een keukenblok met warmhoudplaatje en koelkast is aanwezig. Uw appartement kunt u, soms met wat handige tips van onze medewerkers, naar eigen smaak inrichten. Er zijn appartementen waar u samen met uw partner kunt wonen. Deze hebben een aparte slaapkamer. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan is er voldoende gelegenheid om uw medebewoners te ontmoeten in restaurant De Tuinkamer of in onze Wintertuin. Bewoners met beginnende dementie kunnen in een vaste, kleine groep een aangepast programma volgen in een daarvoor ingerichte huiskamer.
Blijft u liever in uw eigen appartement? Dan respecteren wij dat. Wij horen graag wat uw wensen zijn.

Volledige zorg thuis

Woont u in een aanleunwoning of in de nabijheid van woonzorgcentrum De Lichtenberg? En heeft u een zorgindicatie van 4 of hoger? Dan kunt u in aanmerking komen voor ‘Volledig Pakket Thuis’ (VPT), waarbij de benodigde zorg en ondersteuning 24 uur per dag op afroep beschikbaar is. Daardoor is de begeleiding en verzorging altijd dichtbij als u dat nodig heeft. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging en verpleging, maar ook aan het verzorgen van maaltijden, koffie en thee, hulp bij het huishouden en deelname aan allerlei activiteiten.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Bloemenman Jan in Woonzorgcentrum De Lichtenberg

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Vrijdag in de even weken 13.00 uur Lees meer

Repetitie Puntenburger Muzikanten

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort woensdag 20.00 uur Lees meer

Hapje & drankje in Woonzorgcentrum De Lichtenberg

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Woensdag in de even weken 15.30 - 16.30 uur Lees meer

Rummikub in Woonzorgcentrum De Lichtenberg

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Woensdag 14.00 - 15.30 uur Lees meer

De boekenkar komt langs de deuren

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Dinsdag 10.00 - 11.00 uur Lees meer

Schilderen in Woonzorgcentrum de Lichtenberg

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Dinsdag in de even weken 10.00 uur Lees meer

Creatief in Woonzorgcentrum De Lichtenberg

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Maandag 10.00 uur / Donderdag 10.00 uur Lees meer

Beweging in Woonzorgcentrum De Lichtenberg

05 maart Lichtenberg Woonzorgcentrum, Amersfoort Maandag 09.30 uur Lees meer

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij woonzorgcentrum De Lichtenberg kunt u denken aan één op één activiteiten om te zorgen dat bewoners uit hun isolement komen en minder eenzaam zijn. Als ze dat willen. Samen wandelen, maar ook vertellen wat er buiten gebeurt door de krant voor te lezen aan een of meerdere mensen. Zo kunt u ook de ontmoeting tussen hen faciliteren. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum De Lichtenberg te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Er zijn geen vacatures om weer te geven voor deze locatie.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad in startende fase

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. Daarom wordt bij woonzorgcentrum De lichtenberg een cliëntenraad opgestart. Een cliëntenraad kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de locatie. Daarbij behartigen zij uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren familieleden of vrienden van bewoners en mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname bezoek dan de informatiebijeenkomst die we binnenkort organiseren of neem contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.