Bijzonder optreden voor bewoners St. Joseph

De Diva komt Dichtbij

Bijzonder optreden voor bewoners St. Joseph

Bewoners van WZC St. Joseph kunnen binnenkort genieten van een zeer persoonlijk concert. Op 20 november is er een optreden van een professionele ZANGER/ZANGERES van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieken.

Via het optreden wil St. Joseph de bewoners, familieleden en verzorgenden momenten van verlichting en geluk bieden. Dat is ook waar Stichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s geven bewoners van verpleeghuizen oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze in de huiskamers van het verpleeghuis of aan het bed.

De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. De Diva’s en Divo’s geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem. Ze kunnen weer even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte.

Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van prachtige klassieke liederen, aria’s, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Stichting Diva Dichtbij verzorgt jaarlijks ongeveer 750 optredens, door heel Nederland. Daarmee bereikt de organisatie zo’n 22.000 mensen die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg.